Založ si blog

Má pravdu Ján Figeľ, alebo Google.

Nefunkčná Daňová správa najlepšie ukazuje ako pevne drží pani premierka kormidlo v rukách a najlepšie dokumentuje kvalitu jej „posádky“. Netreba sa preto čudovať , že „posádka“ stroskotanej lode sa snaží rýchlo zabudnúť,  že stroskotala a už napína plachty na nových plavidlách, aj keď sú to možno len záchranné člny.

Pochopiť možno teda aj snahu všetkými dostupnými prostriedkami zahmliť  slovenskú politickú realitu či už spravodajskými hrami, alebo absolútne bezvýznamnými témami, aby občan do dňa volieb už ani netušil kto bol v skrachovanej vláde.

Znesiteľné môže byť aj to, že sa SDKÚ sama seba pasuje za jedinú stranu skutočne bojujúcu s korupciou a že KDH dokonca vyhrala takúto súťaž podľa „objektívnej“  mimovládky.

Znesiteľné a pre mňa potešiteľné a povzbudivé  je tiež to , že KDH konečne po dlhých rokoch objavilo termín sociálne orientované trhové hospodárstvo, z platného   to článku  55, našej Ústavy, z ktorého obsahu  má vychádzať politika  typická pre sociálny štát. Možno netreba ani dodávať, že všetky pravicové vlády  tento článok ignorovali, či už v sociálnej politike , službách vo verejnom záujme, ale najmä  majetkovej účasti štátu v strategických podnikoch ich privatizáciou.

Bola to strana Smer-SD, ktorá princípy vychádzajúce z čl. 55 Ústavy implementovala do svojho programového vybavenia i praktickej politiky.

Ťažko  stráviteľný je však obsah volebného spotu KDH, v ktorom Ján Figeľ na príklade Grécka varuje občanov pred podporou Smeru-SD , pretože socialisti v Grécku priviedli túto krajinu ku krachu a chaosu. Neveril som vlastným očiam a ušiam a tak som si  svoj absolútne odmietavý postoj k takémuto výkladu ,verifikoval cez vyhľadávač Google. Tu je výsledok. Dočítal som sa , že zadlžovanie Grécka začalo ešte v minulom storočí za vlády pravicového politika Karamanlisa, a ďalej „ Problémy s gréckou ekonomikou sa prehĺbili začiatkom tohto storočia, za vlády PASOKu, kedy bol premiér Konstantinos Simitis.

Najviac  však ekonomika utrpela počas pravicovej vlády Nea Dimokratia  Konstantinosa Karamanlisa,  ktorá trvala do roku 2009. Vládny kabinet po odstúpení čelil škandálom s korupciou a zatajovaním štátneho deficitu, ktorý sa vyšplhal až na 14 %. Vláda namiesto toho, aby šetrila si požičiavala ďalšie pôžičky na udržanie štandardu krajiny. Nová vláda Jeorjosa Papandreu  /socialistu , moja pozn./ musela prijať tvrdé opatrenia , zníženie platov , či zvýšenie dôchodkového veku…“ Ďalší vývoj v Grécku je už vlastne súčasnosť.

Kto má teda pravdu ?  Ján Figeľ, alebo fakty vo vyhľadávači Google.

Nazdávam sa, že používanie takýchto lacných a zavádzajúcich prístupov nesvedčí o serióznosti autorov a neprispieva ani k dobrému menu akéhokoľvek politika nieto ešte šéfa tzv. bieleho volebného tímu.

Vladimír Faič, poslanec NR SR za Smer-SD

KDH, alebo keď odvaha chýba.

07.03.2012

KDH nie je ani najúspešnejšie, ani najčistejšie na slovenskej politickej scéne. Nie je ani najpoctivejšie, pretože doteraz ani jedno svoje účinkovanie vo vládach objektívne nezhodnotili pred tvárou verejnosti, resp. transparentne. Neurobili tak v roku 2006 a preto nevieme ani doteraz čo boli skutočné dôvody na ich odchod z vlády. Bola to privatizácia ? Boli to [...]

Trabant so satelitom prilepeným na streche, alebo daňová správa?

18.02.2012

Písal sa rok 2010 a narýchlo zlepená vláda začala svoju činnosť silnými a spupnými gestami jej aktérov. Známe sú slová premierky I. Radičovej o kormidle v pevných rukách a kvalitnej posádke. Žiadna pokora, žiadna opatrnosť, práve naopak správanie sa, akoby išlo o riadenie vlastnej malej firmy, resp. vlastnej výletnej lode. Ak by išlo o vlastnú firmu resp. vlastnú [...]

Po Gorile / alebo predvolebné pozície II /.

14.02.2012

Očakával som , že predvolebná kampaň bude veľmi tvrdá a bude najmä o charaktere štátu /v našom poňatí sociálneho štátu/ a jeho úlohách, v záujme občanov zvládať finančnú krízu a jej dôsledky. Pád toľko ospevovanej vlády však spôsobil traumu politikov a nesmierne sklamanie a frustráciu pravicových voličov. Aby toho nebolo dosť dobieha ich všetkých [...]

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

Vladimír Faič

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 11171x
Priemerná čítanosť článkov: 2234x

Autor blogu

Kategórie