Po „ Gorile“ (alebo predvolebné pozície)

13. februára 2012, Vladimír Faič, Nezaradené

Keď likvidovali vlastnú vládu ešte nevedeli, že kauzy z privatizácie ich dobehnú ešte pred voľbami –SDKÚ, KDH a Bugárovcov. Ich nominanti vo vláde a FNM schvaľovali predaj štátneho majetku a boli aktérmi verejných a možno i utajených aktov z rokov 2002-2006.

Tieto tri strany o sebe vedeli všetko už pred voľbami v roku 2006 aj v roku 2010. SaS vedela to, čo vie o svojich partneroch dnes, aj pred voľbami 2010.

Aj napriek týmto skutočnostiam nevznikla vláda Ivety Radičovej náhodne, ale po zrelej úvahe a dobrovoľnom rozhodnutí SDKÚ, KDH, Mostu – Híd a SaS. Sami sa označovali takýmito prívlastkami ako vláda odborníkov, vláda najúspešnejšia, najstabilnejšia. Realitou však je vláda skrachovaná.  Teraz je však treba všetko zotrieť ako na žiackej tabuly, veď sa ide do volieb.

Snaha absolútne zahmliť slovenskú politickú realitu po páde neúspešnej vlády I. Radičovej je ohromujúca. Mám pocit že sa mediálne hrá na to, aby občan do dňa volieb už vôbec ani netušil kto bol v skrachovanej vláde. Pravicové strany prídu „čisté“ ako ľalie možno aj biele ako jediná záchrana pre Slovensko. Možno preto pár dní pred voľbami neprekvapí občanov ani to že : – SDKÚ je jedinou stranou skutočne bojujúcou s korupciou, – KDH je jedinou stranou, ktorá bojuje za súdržnú spoločnosť, sociálnu spravodlivosť a solidaritu typickú pre sociálny štát, – SaS je jedinou stranou, ktorá bojuje za udržanie energetických podnikov v rukách štátu v duchu národno-štátnych záujmov SR, – Most-Híd je jedinou stranou bojujúcou za práva Slovákov žijúcich v zahraničí . Neveríte tomu ? Ale veď vôbec nejde o to čo bolo pred „Gorilou“, ale čo bude po „Gorile“. Cieľ je jasný, znovu zostaviť pravicovú vládu. Ešte sa Vám zdajú tie pozície pravice pred voľbami absurdné ?

Vladimír Faič, poslanec NR SR za Smer-SD