Založ si blog

Po „ Gorile“ (alebo predvolebné pozície)

Keď likvidovali vlastnú vládu ešte nevedeli, že kauzy z privatizácie ich dobehnú ešte pred voľbami –SDKÚ, KDH a Bugárovcov. Ich nominanti vo vláde a FNM schvaľovali predaj štátneho majetku a boli aktérmi verejných a možno i utajených aktov z rokov 2002-2006.

Tieto tri strany o sebe vedeli všetko už pred voľbami v roku 2006 aj v roku 2010. SaS vedela to, čo vie o svojich partneroch dnes, aj pred voľbami 2010.

Aj napriek týmto skutočnostiam nevznikla vláda Ivety Radičovej náhodne, ale po zrelej úvahe a dobrovoľnom rozhodnutí SDKÚ, KDH, Mostu – Híd a SaS. Sami sa označovali takýmito prívlastkami ako vláda odborníkov, vláda najúspešnejšia, najstabilnejšia. Realitou však je vláda skrachovaná.  Teraz je však treba všetko zotrieť ako na žiackej tabuly, veď sa ide do volieb.

Snaha absolútne zahmliť slovenskú politickú realitu po páde neúspešnej vlády I. Radičovej je ohromujúca. Mám pocit že sa mediálne hrá na to, aby občan do dňa volieb už vôbec ani netušil kto bol v skrachovanej vláde. Pravicové strany prídu „čisté“ ako ľalie možno aj biele ako jediná záchrana pre Slovensko. Možno preto pár dní pred voľbami neprekvapí občanov ani to že : – SDKÚ je jedinou stranou skutočne bojujúcou s korupciou, – KDH je jedinou stranou, ktorá bojuje za súdržnú spoločnosť, sociálnu spravodlivosť a solidaritu typickú pre sociálny štát, – SaS je jedinou stranou, ktorá bojuje za udržanie energetických podnikov v rukách štátu v duchu národno-štátnych záujmov SR, – Most-Híd je jedinou stranou bojujúcou za práva Slovákov žijúcich v zahraničí . Neveríte tomu ? Ale veď vôbec nejde o to čo bolo pred „Gorilou“, ale čo bude po „Gorile“. Cieľ je jasný, znovu zostaviť pravicovú vládu. Ešte sa Vám zdajú tie pozície pravice pred voľbami absurdné ?

Vladimír Faič, poslanec NR SR za Smer-SD

KDH, alebo keď odvaha chýba.

07.03.2012

KDH nie je ani najúspešnejšie, ani najčistejšie na slovenskej politickej scéne. Nie je ani najpoctivejšie, pretože doteraz ani jedno svoje účinkovanie vo vládach objektívne nezhodnotili pred tvárou verejnosti, resp. transparentne. Neurobili tak v roku 2006 a preto nevieme ani doteraz čo boli skutočné dôvody na ich odchod z vlády. Bola to privatizácia ? Boli to [...]

Má pravdu Ján Figeľ, alebo Google.

28.02.2012

Nefunkčná Daňová správa najlepšie ukazuje ako pevne drží pani premierka kormidlo v rukách a najlepšie dokumentuje kvalitu jej „posádky“. Netreba sa preto čudovať , že „posádka“ stroskotanej lode sa snaží rýchlo zabudnúť, že stroskotala a už napína plachty na nových plavidlách, aj keď sú to možno len záchranné člny. Pochopiť možno teda aj snahu [...]

Trabant so satelitom prilepeným na streche, alebo daňová správa?

18.02.2012

Písal sa rok 2010 a narýchlo zlepená vláda začala svoju činnosť silnými a spupnými gestami jej aktérov. Známe sú slová premierky I. Radičovej o kormidle v pevných rukách a kvalitnej posádke. Žiadna pokora, žiadna opatrnosť, práve naopak správanie sa, akoby išlo o riadenie vlastnej malej firmy, resp. vlastnej výletnej lode. Ak by išlo o vlastnú firmu resp. vlastnú [...]

Matthias Ecke

Skupina útočníkov napadla a zranila europoslanca SPD Eckeho. Museli ho operovať

04.05.2024 17:39

Krajinskí predsedovia SPD uviedli, že útok je varovným signálom pre všetkých v Nemecku a známkou toho, že stúpenci krajnej pravice sú už celkom bez zábran.

Irán / Vojnová loď /

Iránska vojenská loď Šahíd Mahdaví prekročila prvýkrát rovník

04.05.2024 17:28

Je to údajne prvýkrát, čo Irán vyslal loď svojho námorníctva na takúto diaľkovú misiu.

Eurovoľby 2024

Strany môžu na kampaň v eurovoľbách minúť najviac tri milióny eur

04.05.2024 16:13

Pri volebnej koalícii platí tento limit zvlášť pre každú stranu.

Kim Čong-un

Pieseň oslavujúca diktátora Kima sa stala hitom TikToku. Skladba má nové, alarmujúce posolstvo

04.05.2024 15:27

Pieseň "Priateľský otec" vzbudila záujem hlavne medzi užívateľmi generácie Z. Nie je to prvá pieseň venovaná Kimovi, je tu ale viditeľný odklon v použitom jazyku a slovníku.

Vladimír Faič

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 11214x
Priemerná čítanosť článkov: 2243x

Autor blogu

Kategórie